Presset på ejerlejlighedsmarkedet fortsætter

af:

Økonomi

Det kan godt være, at boligmarkedet fortsat er en god investering, og at man år efter år kan se, at priserne på både huse og lejligheder bliver dyre. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at boligerne bliver solgt til de priser, som de bliver udbudt til.

Ny tal fra Boligsiden viser, at flere sælgere må sætte prisen ned i et forsøg på at få deres ejerlejlighed solgt, og det står allerværst til i København. Her er det i gennemsnit 4 ud af 10 sælgere, der har sat prisen ned i løbet af det sidste halve år.

Blot fordi man giver rabat, er det heller ikke ensbetydende med, at man får lejligheden solgt. Der er nemlig blevet solgt 2.000 færre lejligheder i forhold til sidste år. Det er et fald på hele 11 % i gennemsnit, mens det især er i København, at procentsatsen trækkes op, da der har været et fald på hele 17 %.

Det er op mod en tredjedel af alle sælgere, der gik på markedet i første kvartal af 2018, der har været tvunget til at sænke priserne på deres ejerlejlighed i løbet af et halvt år. Det er en pæn stigning i forhold til året før, hvor det blot var tilfældet for en fjerdedel.

”Markedet for ejerlejligheder er i forandring, for antallet af handler falder, priserne stagnerer og udbuddet stiger. Den ændrede situation gør det svært at finde den rigtige udbudspris lige nu, og derfor ser vi også, at langt flere end sidste år relativt hurtigt i forløbet nedjusterer prisen,” udtaler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Sælgerne skal være mere realistiske

I og med at markedet har ændret sig, er det også nødvendigt, at sælgerne bliver mere realistiske. Normalt har det været en fin taktik, hvis man valgte at sætte prisen højt for derefter at sænke prisen. Sådan er det ikke nødvendigvis længere, og hvis man har en lejlighed der ikke er i perfekt stand, så vil et par nedjusteringer her og der slet ikke være nok.

”Det er vigtigt, at sælger gør sig klart, at han lige nu går på markedet i en situation, der er væsentlig anderledes end for bare et eller to år siden. Sætter han prisen for højt, bliver lejligheden ikke solgt, og liggetiden bliver lang. Det presser sælger og giver køber et bedre forhandlingsgrundlag,” fortæller Birgit Daetz.

Det er i de største danske byer, at man oplever, at der har været flest nedjusteringer af priser på ejerlejlighederne. I København er priserne blevet sænket på over 42 % af lejlighederne der blev sat til salg i første kvartal, mens det året før kun var 27 %. Også byer som Aarhus, Aalborg og Odense har set et større prisfald.

Det lader derfor til, at tendensen peger mod, at det i øjeblikket er på vej mod at blive købers marked, og det er godt for dig, hvis du står og overvejer at købe en lejlighed. Mangler du de sidste penge til at finansiere dit køb, så kan du tage et kviklån hos Moneybanker lynhurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *