Fortrinlig guide til SEO i Shopify platformen

At drive en succesfuld webshop kræver mere end blot at have fantastiske produkter. For at skille sig ud i den konkurrenceprægede online markedsplads, er det afgørende at optimere din Shopify-butik til søgemaskiner. Denne guide vil fokusere på on-page optimering og tekniske implementeringer som canonical tags og href lang tags i Shopify. Du kan også blive klogere i Dullemagasinet og deres guide her: https://dullemagasinet.dk/den-bedste-guide-i-danmark-til-at-lave-seo-i-shopify/.

Hvad er On-Page Optimering?

On-page optimering refererer til de metoder, du anvender direkte på dine websider for at forbedre deres synlighed i søgemaskiner. Dette inkluderer alt fra indholdsoptimering til brug af korrekte meta tags.

Meta Tags

Meta tags er HTML-elementer, der giver søgemaskiner information om indholdet på dine sider. De vigtigste meta tags inkluderer:

 • Meta Title: Din titeltag skal være unik og indeholde relevante søgeord. Den skal være præcis og inden for 60 tegn.
 • Meta Description: Beskrivelsen skal give en kort resumé af sidens indhold og opfordre til handling. Hold den under 160 tegn.

Produktsider

Produktsider er hjertet af din Shopify-butik. For at optimere dine produktsider skal du:

 • Inkludere Søgeord: Brug relevante søgeord i produktbeskrivelser, titler og meta tags.
 • Brug Unikke Produktbeskrivelser: Undgå at kopiere producentens beskrivelser. Skriv originale og engagerende produktbeskrivelser.
 • Optimer Billeder: Brug beskrivende filnavne og ALT-tekster til dine produktbilleder for at forbedre billedsøgninger.

Tekniske Implementeringer i Shopify

Canonical Tags

Canonical tags hjælper med at forhindre duplicate content-problemer ved at indikere, hvilken version af en side der er den oprindelige. Dette er vigtigt, når du har flere sider med lignende indhold. I Shopify kan du tilføje canonical tags ved at gå til:

 1. Online Store > Themes > Actions > Edit Code
 2. Find filen `theme.liquid`.
 3. Tilføj følgende kode i `<head>`-sektionen:

“`html

<link rel=”canonical” href=”{{ canonical_url }}”>

“`

Href Lang Tags

Href lang tags bruges til at angive sproget og den geografiske målretning af en webside. Dette er vigtigt for internationale webshops. For at implementere href lang tags i Shopify:

 1. Gå til Online Store > Themes > Actions > Edit Code.
 2. Find filen `theme.liquid`.
 3. Tilføj følgende kode i `<head>`-sektionen:

“`html

{% if current_page == ‘index’ %}

<link rel=”alternate” href=”URL” hreflang=”x-default”>

<link rel=”alternate” href=”URL” hreflang=”en”>

<link rel=”alternate” href=”URL” hreflang=”da”>

{% endif %}

“`

Fordelene ved et SEO Bureau som Plutonic Media

Selvom du kan gøre meget selv, kan et SEO bureau som Plutonic Media give dig den nødvendige ekspertise og tid til at fokusere på andre områder af din virksomhed. Her er nogle fordele ved at få hjælp fra et bureau:

 • Ekspertise: SEO specialister har dybdegående viden og erfaring, der kan hjælpe dig med at navigere den komplekse verden af SEO.
 • Skræddersyede Strategier: Et bureau kan udvikle en skræddersyet SEO-strategi, der passer specifikt til din Shopify-butik.
 • Tidsbesparelse: Ved at outsource din SEO, kan du fokusere på andre vigtige aspekter af din virksomhed, som produktudvikling og kundeservice.
 • Kontinuerlig Overvågning: SEO er en løbende proces. Et bureau overvåger konstant din butiks performance og foretager nødvendige justeringer for at sikre vedvarende succes.

SEO er en afgørende komponent for din Shopify-butik’s succes. Ved at anvende de rigtige on-page optimeringer og tekniske implementeringer, kan du forbedre din synlighed i søgemaskiner og tiltrække flere kunder. Og hvis du føler, at du har brug for ekstra hjælp, kan et SEO bureau som Plutonic Media være din bedste allierede.

Tøv ikke med at tage kontakt til Plutonic Media for at få mere at vide om, hvordan vi kan hjælpe dig med at optimere din webshop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *