Hvilken pakkeløsning er billigst?

af:

Økonomi

Det kan være rigtig uoverskueligt at skulle vælge hvilken afsender af sin pakkepost, man gerne vil have. Vi skal ikke mange år tilbage, før det var helt almindeligt, at det var Postdanmark, som tog sig af din pakke transport, men efter de blev opkøbt af Postnord, er det gået hen og blevet for dyrt og bøvlet.

Men hvad betyder det så, for det er jo ikke blevet umuligt at få fragtet pakker i Danmark, især ikke med tanke på, at der er flere og flere danskere, der vælger at sælge ting privat, som de skal have fragtet.

Vi har naturligvis taget et kig på, hvordan du bedst muligt og billigst muligt kan få fragtet dine pakker i dag, og for at finde ud af det, var vi nødt til at tage et kig på Pakke.dk.

Hjemmesiden er en sammenligningsside, og den fungerer blandt andet ligesom Pricerunner, men i stedet for tilbud på forskellige varer, så giver den dig den billigste pris på de enkelte forsendelser. Her kommer et par eksempler. 

Bring er billigst med den normale pakke

For at finde den billigste og hurtigste metode, var vi naturligvis nødt til at lave en falsk ordre. Vi gik derfor ind for at teste, hvad det ville koste at sende det, som svarer til en helt almindelige pakke. Den almindelige pakke svarer til 40 x 25 x 20cm og den har en vægt på 4 kg. Hvis din pakke vejer mere eller mindre, så kan du selv ændre på specifikationerne.

Da informationerne var tastet ind, skulle man blot vælge hvilken del af Danmark den skulle sendes fra og hvor den skulle afleveres. Vi prøvede med at sende pakken fra Aarhus til Hovedstaden.

På få sekunder kom der hele 17 resultater frem, og det billigste resultat var Bring, der kunne gøre det på 1-2 arbejdsdage for blot 45 kroner. Det er væsentligt billigere end Postnord, der ville have 93 kroner for den samme ydelse.

Hos Bring kræver det dog, at du afleverer den i en pakkeshop, og at den samtidig bliver sendt til en pakkeshop. Den bliver altså ikke leveret på adressen. Skal den leveres til en privat adresse, så koster det 93 kr. med GLS og tager mellem 1-3 arbejdsdage.

Hvem er de dyreste?

Priserne er forskelligt alt afhængigt af størrelsen på en pakke, men det lader generelt set til, at det er Bring der er billigst, hvis man har brug for noget, der skal hurtigt frem, og hvis det er acceptabelt at få leveret i en pakkeshop. Skal din pakke leveres samme dag, som du sender den, så koster det hele 4030 kr. med Jetpak. 

Ellers er DHL også ganske dyre i prisen, hvor de tager 955 kroner, hvis du skal have leveret pakken fra din hoveddør til en anden hoveddør på en arbejsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *