Infrarød sauna kan afhjælpe gigt

af:

Sundhed

Infrarød sauna er helt naturligt. Den infrarøde sauna involverer ikke andet end kroppens egne stoffer. Derfor virker det som et effektivt afslapningsmiddel til patienter med gigt. Resultaterne kommer fra en undersøgelse i Holland og er blevet offentligtgjort i Journal of Clinical Rheumatology af forskere ved Expertise Center Health. De har fundet positive virkninger ved infrarød sauna på bland andet gigtpatienter.

Kroniske smerter (som gigt) kan stamme fra mange forskellige faktorer, herunder ubalance i hormonerne, mangel på søvn, overtræning, en overbelastning af toksiner eller underliggende tarmsvigt. Uanset hvor din smerte stammer fra, er de gavnlige virkninger ved infrarød sauna nu videnskabeligt bevist. Den reducerer de almindelige smerter, der er forbundet med forskellige sundhedsmæssige problemer.

Infrarød sauna hjælper godt på følgende områder:

  • Hjælper kroppen med at fjerne giftstoffer gennem sved
  • Reducer spændinger og stress
  • Forbedring af lymfegennemstrømningen
  • Øget immunforsvar
  • Forøgelse af blodcirkulation dybt i vævene

Infrarød sauna er mere behageligt

Infrarøde saunaer bruger infrarødt lys til at trænge ind i din krops hud og hæver din kernetemperatur. Dette er forskelligt fra en traditionel sauna, der er nødt til at varme luften op, inden den varmer dig op. På grund af disse forskelle bliver infrarøde saunaer mindre varme, så du kan bruge mere tid på at høste alle fordelene.

Patienterne blev i det pågældende forsøg behandlet i en 4-ugers periode gennem otte behandlinger – for at undersøge virkningerne af infrarød sauna. To gange ugentligt blev 17 patienter med gigtlidelser undersøgt. Infrarød terapi gav ingen bivirkninger, og der blev ikke observeret nogen stigning i nogen af ​​deres normale lidelser.

Under en tur i infrarød sauna faldt smerterne og stivheden markant, og forbedringerne var mærkbare. Deres træthed forsvandt, og de følte sig godt tilpas – både under og især efter behandlingen. Især hos gigtpatienterne blev smerter, stivhed og træthed også løbende forbedret i den i alt 4-ugers behandlingsperiode. Der blev ikke fundet nogen stigning i sygdom hos patienterne.

Som konklusion sagde de hollandske forskere, at infrarød behandling har gavnlige virkninger og klinisk relevante periodeeffekter under behandling – uden at øge sygdomsaktiviteten.

Find din næste saunaovn

Du kan finde din næste saunaovn på https://www.saunaovn.dk/ og her se, hvilke andre muligheder du har, når du skal købe din sauna.

Du kan let integrere den infrarøde sauna i dine rutiner. Det er afslappende og en naturlig måde at bekæmpe kroniske smerter på. Derudover er der mange infrarøde saunaer på markedet. Infrarød terapi er desuden ofte brugt i USA, Canada og Europa af førende sportsfolk og kvinder samt terapeuter. Ældre er især mere tilbøjelige til at lide af sygdomme som kronisk træthed, gigt, kroniske smerter i ryg og forskellige led, forhøjet blodtryk, søvnforstyrrelser og mange andre tilstande. Livsstilsvaner og ændring af diæt hos dem er ofte en del af den samlede behandling af deres tilstande.

Hvis du er plaget af gigt eller har en ven eller slægtning, der er, så kan du med rette prøve at tage i infrarød sauna. Resultaterne er meget lovende set ud fra det fald i smerter og stivhed forbundet med sygdommen. De mentale forbederinger blev blev ikke nævnt i forsøget. Den infrarøde sauna frigav også mange endorfiner, kroppens egen glædesmedicin, og det forhøjede deltagernes humør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *