Rensning af havefliser – sådan gør du fliserne pæne til foråret

af:

Bolig

Er dine fliser blevet grimme henover efterårets og vinterens mørke regnvejrsdage? De koldere temperaturer og fugtigt vejr kan hurtigt ses på havefliserne, som du ellers havde brugt så lang tid på at gøre fine sidste sommer. Foråret er desuden snart på trapperne, og derfor kan du med fordel gå i gang med den store fliserensning, så du kan nyde de smukke fliser, når forårskaffen skal drikkes ude i det fri. Savner du en effektiv metode til at få fliserne pæne, kan du læse med herunder, så du er et skridt tættere på de flotte havefliser.

Algerne og flisepesten skal væk – disse metoder hjælper

Dine fliser er enten blevet grimme at se på grundet alger eller flisepest. Alger er grønbrune og glatte belægning, som trives godt på de skyggefulde områder af fliseterrassen. Flisepest er på den anden side en art lav, der viser sig som hvide eller grå pletter på dine havefliser. Flisepesten optræder ligeledes både i sol og skygge, så der er rig mulighed for, at denne skurk kan sprede sig godt og grundigt over havefliserne.

Ønsker du selv at trække i arbejdshandskerne for at fjerne de irriterende alger, kan du vælge imellem tre følgende metoder: knofedt, kemi eller højtryksspuler. Ved hjælp af en god gammeldags omgang knofedt, kan du gøre dine havefliser rene og pæne på en både effektiv og miljøvenlig metode. Brug blot en spandfuld vand og en kost, som kan fjerne snavset, algerne og mos. Hvis du ikke har lyst til at bruge alt for mange kræfter og tid til projektet, kan du dog også overveje kemiske algefjernere. Disse hjælper med at løsne algerne, som efterfølgende kan skylles væk fra fliserne. Endelig kan du få fat på en højtryksspuler, idet en kraftig vandstråle effektivt fjerner algerne. Sørg dog for at gøre det forsigtigt, da et for højt tryk kan skade overfladen og spule lidt af betonen væk.

Er dine fliser ramt af flisepest, er der ligeledes to metoder, som du kan gå i gang med. Den ene lyder på kemi og knofedt. Start med en god fliserens, hvorefter du kan skrubbe flisepesten af med en kost eller børste. Den anden metode omhandler brun sæbe, hvor du ligesom med fliserensen først lader sæben virke i et stykke tid. Herefter kan du rense med kosten eller børsten.

Få professionel hjælp til fliserensningen

Orker du ikke at bruge tid på den helt store rensning af fliser, findes der heldigvis gode firmaer, som hurtigt kan gøre dine fliser rene igen. Firmaet Nanostone er en af disse virksomheder, som sørger for en effektiv rensning af dine betonfliser. Nanostone har udført rensning af fliser i 10 år, og derfor kan du roligt overveje dette firma, når fliserne skal se flotte ud til forårets lyse tider.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *