Guide til din printer

af:

Kontor

Selvom printeren har været en fast bestanddel af mange hjem i efterhånden en årrække, er det langt fra alle printerejere, som har styr på, hvordan de får mest ud af deres maskine. Det gælder eksempelvis, når der skal vælges den rette blækpatron. 

Men faktisk kan der være rigtig meget idé i at sætte sig lidt ind i, hvordan printeren egentlig fungerer, og hvilken blækpatron der er at foretrække til den enkelte model. Det gælder eksempelvis, når det kommer til mængden af blæk, som patronen kan have i sig. 

Hos printerpatroner.dk er de eksperter i den slags. Der udbydes et stort udvalg af forskellige mærker, som altså passer til rigtig mange forskellige printere. Du får samtidig hurtigt et overblik på siden, så du ikke spilder unødig tid på at finde den rigtige patron. 

Overvej en brugt patron

Selvom ikke alle ved det, så er det faktisk ikke altid nødvendigt at købe en splinterny blækpatron. Der forhandles nemlig også brugte blækpatroner, som også kaldes genopfyldte blækpatroner, fordi de altså genbruges og genopfyldes. 

Køber du en helt ny blækpatron, er prisen ofte en anelse højere. Det skyldes selvfølgelig, at den er helt ny-produceret, hvilket koster noget mere for forhandlerne. Her skal du selvfølgelig kigge på, hvor meget du får for pengene, og hvor stor blækkapaciteten er i patronen. 

Vælger du derimod en genopfyldt patron, er der andre fordele at tage med. Først kan det nævnes, at det er et mere miljøbevidst valg, fordi der er tale om en patron, som er blevet indleveret, hvorefter den er blevet undersøgt grundigt, så den igen kan anvendes. Herefter er den så blevet genopfyldt med blæk. 

Faktisk er kapaciteten af blæk ofte noget større i de genopfyldte patroner. Det vil altså sige, at du får en patron, som holder længere i din printer, så du skal skifte sjældnere. Den er samtidig billigere, fordi den altså ikke er helt ny, og derfor er det også et økonomisk klogt valg i mange tilfælde. 

Ovenikøbet får du samme garanti, som hvis du køber en helt ny patron. Det skyldes, at patronerne selvfølgelig er blevet tjekket grundigt, så forhandlerne kan tilbyde samme reklamationsret som på de helt nye patroner. 

Hjemmeprinter  

Der er typisk ret stor forskel på, om du køber blækpatroner til arbejdspladsen eller hjemmet. På arbejdspladsen vælger man ofte de størst mulige modeller, hvor man måske får mere blæk per krone og samtidig undgår at skifte så ofte. 

Skal du købe til hjemmet, bør du kigge på, hvor meget du egentlig bruger din printer. Hvis det er yderst sjældent, at den kommer i brug, er det måske ikke så nødvendigt at købe en model med rigtig meget blæk i. 

Bruger du derimod hjemmeprinteren i forbindelse med arbejdet, hvor det er vigtigt, at du kan printe i lidt større mængder, er det nok værd at vælge en større patron. Det vil sikre sig, at du i en lang periode ikke skal bekymre dig om at købe ny eller genopfylde din patron. Husk, at du altid kan tjekke på din printer, hvor meget blæk du har tilbage, hvis du har en forholdsvis ny model. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *