kurser

Nyt

 

 

Elmelund - her bliver unge klar til livet

Psykolog Annette Borkfelt hjælper de unge sent udviklede elever og personalet på Elmelund med at skabe den optimale udvikling - fra problemfyldte ungdomsliv til voksenliv med glæde, succes og en plads i samfundet.

Download artikel om Elmelund

 


 

 

Perskes liste

For blot få måneder siden blev endnu en udviklingshæmmet person henrettet i et

amerikansk fængsel. Guvernøren, der afslog benådning, er kandidat til præsidentvalget i 2012. Men langt fra alle amerikanere bryder sig om den lemfældige behandling, som personer med psykisk udviklingshæmning får i retssystemet. En af dem er Robert Perske.

Download artikel om Perskes liste

 


 

ULF - Udvikling. Ligestilling. Forskellighed

Tre nøgleord, der beskriver hvad ULF – Udviklingshæmmedes Landsforbund arbejder for. Videnscentret mødtes med Tina, Jane og Bettina, alle tre ansatte i ULF, til en snak om ULFs aktiviteter og for at høre, om ULF mener, der er behov for oplysning om psykiske lidelser til mennesker med udviklingshæmning.  

Download artikel om ULF

 


 

Fra demens til tvangshandlinger 

Vi er på Kærhøj. En institution for 10 udviklingshæmmede beboere i Viborg. Alle har sprog og er rimelig velfungerende i daglige funktioner. Vi sidder omkring bordet sammen med to af institutionens personaler, Mie og Kirsten. Det er tid for den psykiatriske konsultation med distriktssygeplejerske Egon Bech-Pedersen fra Center for Oligofrenipsykiatri i Aarhus. Egon arbejder i den vestlige del af regionen. Videnscentret har fulgt ham i sit arbejde.

Download artikel om Egon Bech-Pedersen

 


 

De bruger tiden fornuftigt på landevejen

Vi sidder i bilen på vej fra Slagelse til Stevns. GPS'en er sat i sving. Sygeplejerske Hanne Feldt er ved rattet, og hendes makker sygeplejerske Anja Dalgaard sidder ved siden af med computeren på skødet. De er på vej til en af deres foreløbige 50 patienter. Vi er med Regions Sjællands Klinik for Oligofrenipsykiatri.

Download artikel om Oligofreniteamet i Region Sjælland

 


 

Ældre udviklingshæmmede i Europa 

POMONA projektet blev startet i 2002 og er finansieret af EU’s Sundheds-overvågnings Enhed (EU Health Monitoring Unit). Formålet med POMONA er at skaffe viden om sundhedstilstanden hos personer med psykisk udviklingshæmning i EU’s medlemslande.

Download artikel om Ældre udviklingshæmmede i Europa

 


 

 

Info